Investirajte u Subotici
10+1 razloga za investiranje
http://www.adobe.com/go/getflashplayer

Warning: Creating default object from empty value in /home/sinvest/public_html/library/FUNCTIONS.php on line 188
16.07.2015 Počela izgradnja prvog ritejl parka u Subotici
      

 Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i predstavnik kompanije „MPC propertiz” Tomas Viladsen položili su danas kamen temeljac za izgradnju ritejl parka „Šopi”. Ovaj savremeni objekat koji će u potpunosti zadovoljavati sve arhitektonske i građevinske standarde nalaziće se na Segedinskom putu, najfrekventnijoj gradskoj saobraćajnici koja je od centra Subotice udaljena samo 2,5 km. Ukupna vrednost investicije iznosi oko 10 miliona evra, a u operativnoj fazi projekta biće otvoreno 250 novih radnih mesta. Prema planu, radovi na izgradnji okončaće se do kraja godine, a ritejl centar bi trebalo da počne sa radom 17. marta 2016. godine.
Sa izuzetno raznovrsnom ponudom koja uključuje modne brendove, uređenje doma, ponudu najsavremenije tehnike i tehnologije, kao i ponudu zabavnih sadržaja ritejl park će predstavljati mesto porodičnog druženja i okupljanja. Ritejl park „Šopi” će na 10.000 kvadratnih metara prodajnog prostora ugostiti više od 20 internacionalnih i domaćih brendova, kao što su H&M,„Njujorker”,„Tom Tejlor”,„Dajhman” i drugi. Sve prodavnice će imati direktan ulaz sa centralnog parkinga koji ima kapacitet za 300 vozila.

Gradonačelnik Maglai je izrazio zadovoljstvo što je beogradski „MPC propertiz” prepoznao da u Subotici izgradi prvi moderan ritejl centar, značajan ne samo za naš grad nego i za ovu regiju, da će biti otvoreno 250 novih radnih mesta i da je ukupna vrednost investicije oko 10 miliona evra.

- Subotičani neće više morati da idu u kupovinu u 'Arkad', u Segedinu, Beograd ili Novi Sad nego će imati mogućnost da proizvode renomiranih robnih marki kupuju u svom gradu. Mislim da je otvaranje ovog tržnog centra jedan od prvih koraka da se trgovina u Subotici uvede u zakonske okvire, s obzirom na to da u naš grad ulazi velika količina markirane robe široke potrošnje na crno, bez plaćanja carine i PDV-a – naglasio je Jene Maglai.

On je najavio da se u sledećoj fazi na istoj ovoj lokaciji očekuje i izgradnja supermarketa „Lidl“ i dodao da kompanija „MPC propertiz“ planira proširenje svojih kapaciteta na ovoj lokaciji u čemu će im, kako je rekao, lokalna samouprava izaći u susret.

Tomas Viladsen je ocenio da će ritejl park predstavljati odgovor na potrebe ljudi za unapređenim kvalitetom kupovine i da će nadomestiti postojeći nedostatak dosadašnje ponude u ovom regionu.

- Planiramo da ovaj objekat postane centar kupovine i društvenih dešavanja u Subotici, obzirom da će Subotičani i drugi stanovnici severne Bačke uskoro biti u prilici da svoje omiljene brendove kupuju u ritejl parku ’Šopi’. Želim da istaknem da je jedan od presudnih faktora u donošenju odluke za izgradnju ovog ritejl parka u Subotici odlična saradnja koju smo ostvarili sa lokalnom samoupravom, čijim se predstavnicima još jednom zahvaljujem – izjavio je Tomas Viladsen.
Izvođač radova je kompanija „SMB gradnja” iz Subotice. Ritejl park „Šopi” predstavlja još jednu važnu investiciju u porfoliju kompanije „MPC propertiz” pored Ušće šoping centra, IMMO outlet centra i mnogih drugih poslovnih i stambenih prostora, građenih po najnovijim svetskim standardima.