Investirajte u Subotici
10+1 razloga za investiranje
http://www.adobe.com/go/getflashplayer

Warning: Creating default object from empty value in /home/sinvest/public_html/library/FUNCTIONS.php on line 188
02.07.2015 Otvorena fabrika kompanije „Ametek”
      

 Novu fabriku američke kompanije „Ametek”, koja će u halama na Beogradskom putu 117 proizvoditi male motore, danas su, presecanjem trake, zvanično pustili u rad generalni menadžer Ametekove grupe za Evropu Erik Šosen i gradonačelnik Subotice Jene Magali. U novootvorenoj fabrici trenutno je zaposleno 27 radnika, a planirano je da do kraja 2015. godine ukupno bude zaposleno 150 ljudi. „Ametek” će u ovoj fabrici proizvoditi električne motore za male kućne aparate, izjavio je, obraćajući se medijima, Šosen, i dodao da je plan da se godišnje proizvede oko milion i po elektromotora namenjenih, prvenstveno, za izvoz na evropsko i tržišta u jugoistočnoj Aziji.

Prema njegovim rečima, ukoliko ova investicija bude ekonomski opravdana i ispuni očekivanja „Ametek” planira da, u drugoj fazi, u narednih nekoliko godina otvori novi pogon u Industrijskoj zoni „Mali Bajmok” i zaposli oko 700 radnika.

Gradonačelnik Maglai je rekao da je „Ametek”, krajem januara ove godine, lokalnoj samoupravi predstavio planove za realizaciju investicije u Subotici, da se nada da će se ono što je prezentovano realizovati u toku ove i naredne dve godine i da će to biti jedna od najozbiljnijih investicija u gradu u poslednjih desetak godina.

- Kada sam govorio da će Subotica u sledećih godinu, godinu i po dana imati oko 2.000 novih radnih mesta onda sam, između ostalog, mislio i na planove i projekte ’Ameteka’. Drago mi je da imamo ozbiljan napredak, da je jedna ovakva kompanija prepoznala naš grad za svoju investiciju i to će sigurno ojačati našu zajednicu i ekonomski osnažiti čitavu Suboticu – naglasio je Jene Maglai.

„Ametek" u Subotici posluje od 2012. godine, jer je nemačka firma „Dunkermotoren”, koja je u vlasništvu ove američke kompanije, među prvima izgradila pogon u Industrijskoj zoni „Mali Bajmok” u kome proizvodi mikromotore za strana tržišta. Kompanija „Ametek” ima godišnji obrt od četiri milijarde dolara i 40.000 zaposlenih u fabrikama širom sveta.