Investirajte u Subotici
Szabadka ma
http://www.adobe.com/go/getflashplayer

Notice: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'FROM `menu` WHERE `id` = '115' LIMIT 1' at line 1 in /home/sinvest/public_html/library/MYSQL.php on line 149

Warning: Creating default object from empty value in /home/sinvest/public_html/library/FUNCTIONS.php on line 188

Szabadka... város a termékeny Pannon-síkság szívében, gazdag történelemmel a festői szépségű Palicsi-tóval

Szabadka ma már mintegy 150.000 lakosú modern város, autópályái és vasúthálózata révén kiváló az összeköttetése Európa, valamint a belgrádi és a budapesti repülőtéren keresztül a világ minden országával.   Szabadka multietnikus város. Lakossága mintegy 20 nemzetiség képviselőiből áll, közülük legtöbb a magyar, szerb, horvát és bunyevác lakos. 


Szabadkán már évszázadok óta békésen egymás mellett élnek több vallás hívői is – katolikus,görögkeleti, protestáns és egyéb hívők.

 

Szabadka Szerbia legészakibb városa: lakosságának számát tekintve a második legnagyobb város Vajdaság Autonóm Tartomány területén.

A város 10 km-re fekszik Szerbia és Magyarország határától, a 46° 5’ 5”-es földrajzi szélességen és a 19° 39’ 47”-es földrajzi hosszúságon. A várostól északra homoksztyeppe található gazdagon termő gyümölcsösökkel, szőlőskertekkel, délre pedig fekete föld, melyen a mezőgazdaság fejlődik. A város a Pannon-síkság szívében fekszik, jelentős hagyományokkal és gazdag kulturális örökséggel rendelkezik.    Szabadka város, mely a várost és 18 kültelepülést foglal magába, 1008 négyzetkilométernyi területen fekszik. Szabadka, földrajzi elhelyezkedése és lakossága szorgalmának köszönhetően az Észak-bácskai régió legfontosabb adminisztratív, ipari, kereskedelmi, forgalmi, turisztikai és  kulturális központjává vált.