Investirajte u Subotici
Kultúra
http://www.adobe.com/go/getflashplayer

Notice: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'FROM `menu` WHERE `id` = '115' LIMIT 1' at line 1 in /home/sinvest/public_html/library/MYSQL.php on line 149

Warning: Creating default object from empty value in /home/sinvest/public_html/library/FUNCTIONS.php on line 188

Valamivel kevesebb, mint két évtized leforgása alatt a XIX. század végén és a XX. század elején Szabadkán hihetetlen fejlődésnek indult az urbanizáció, a gyáripar és az építkezés.  Két építész, Komor és Jakab, az Art Nouveau által inspirálva tartósan kézjegyüket hagyták a város építészetén.  Ettől kezdve Szabadka és Palics épületeit kovácsolt vas és kerámia díszek, jellegzetes motívumok és színek jellemzik.

 

A kulturális élet a múltból eredően ma is gazdag maradt, az újjáépítés alatt álló színháznak, a filharmóniának, számos galériának, a művésztelepeknek, valamint az alkotócsoportoknak köszönhetően.
Mindez döntő érvként és feltételként szolgált olyan rendezvények megszervezéséhez, mint a Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál, az Európai Filmek Fesztiválja, az Inter-Etno Fesztivál, az Aratóünnepség, stb.

 

Szabadka Város Képviselő-testülete kezdeményezése alapján, folyamatban van az 1854-ben épült Népszínház épületének felújítása – új színpad épül, és számos helyiség melyek nélkül egy színház elképzelhetetlen lenne.
A tervrajz és a szükséges dokumentáció már készen áll, a becslések szerint a Népszínház épületének felújítási beruházásának összértéke mintegy 24 millió euró.