Investirajte u Subotici
10+1 razloga za investiranje
http://www.adobe.com/go/getflashplayer

Warning: Creating default object from empty value in /home/sinvest/public_html/library/FUNCTIONS.php on line 188
19.04.2012 Raspisan konkurs za dodelu bespovratnih sredstva za internacionalizaciju preduzeća       

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) objavila je danas javni poziv za dodelu bespovratnih sredstva preduzećima, zadrugama i preduzetnicima u ukupnom iznosu od 150 miliona dinara.
Rok za prijavu je 18. maj, a kako je precizirano u oglasu, objavljenom u štampanim medijima, sredstva se dodeljuju za nastup kompanija na inostranim sajmovima, otvaranje predstavništva na inostranim tržištima, nastup kompanija u okviru organizovanih privrednih misija, internacionalizaciju proizvoda i jačanje marketinških kapaciteta.
Pravo na dobijanje novca imaju preduzeća, zadruge i preduzetnici koji se bave proizvodnjom gotovih ili polugotovih proizvoda ili pružanjem usluga u oblasti energetike, građevinarstva, informacinih tehnologija, reciklaže i industrijskog i tekstilnog dizajna.
Uslov je i da su preduzeća uspešno poslovala u protekle dve godine i da su tokom 2010. i 2011. godine ostvarili minimum 20% prihoda od prodaje proizvoda i usluga na međunarodnom tržištu ili su ostvarili izvoz u minimalnom iznosu od 50.000 EUR u sektoru proizvodnje ili 25.000 EUR u sektoru usluga.
Precirizano je i da je za usluge industrijskog ili tekstilnog dizajna za podnošenje prijave uslov realizovan izvozni posao bilo koje vrednosti u godini koja prethodni podnošenju prijave.
Na javni poziv se ne mogu prijaviti firme u teškoćama, stečaju ili postupku likvidacije.
Na konkurs se mogu prijaviti i poslovna udruženja pod uslovom da imaju minimalno pet članica i da su članice tokom 2010. i 2011. godine ostvarile minimum 20% prihoda od prodaje proizvoda i usluga na međunarodnom tržištu.
Podnosioci prijave koji ispunjavaju uslove ostvaruju pravo na refundaciju 50 do 70% troškova aktivnosti bez poreza na dodatu vrednost.
Programom se finansiraju aktivnosti realizovane u 2012. godini do 15. decembra, osim za sajamske aktivnosti koje će se finansirati i ako se realizuju sledeće godine, ukoliko je plaćanje izvršeno u 2012. godini.