Investirajte u Subotici
10+1 razloga za investiranje
http://www.adobe.com/go/getflashplayer
> 10.11.2014 Nastavak rekonstrukcije i restauracije zgrade Sinagoge       

 Predstavnici grada Subotice, Privrednog društva za izgradnju, obnavljanje i rekonstrukciju građevinskih objekata „Koto“ d.o.o. Beograd (nosilac grupe ponuđača) i Radnje starih zanata „Atelje Marinković“ Kraljevo, Sirča (član grupe ponuđača), zaključili su, 6. novembra 2014. godine, Ugovor o javnoj nabavci za izvođenje radova na rekonstrukciji i restauraciji jugoistočne fasade zgrade Sinagoge u Subotici. Radovi su ugovoreni na osnovu sprovedenog otvorenog postupka javne nabavke.

> detaljnije...
> 27.10.2014 Saradnja Subotice i kineskog grada Šaosinga       

 U Gradskoj kući zaključen je Memorandum o razvijanju odnosa prijateljske razmene između grada Subotice i Šaosinga, petomilionskog grada iz primorske provincije Džeđang na istoku Narodne Republike Kine. Memorandum su postpisali gradonačelnik Subotice Jene Maglai i Qian Jianmin, partijski sekretar (KPK) grada Šaosinga.

> detaljnije...
> 14.10.2014 Stručnjaci Evropa Nostre u poseti Sinagogi       

 U Subotici boravi Međunarodni tim stručnjaka koji će posetiti i dati preporuke za konačnu rekonstrukciju Sinagoge. U delegaciji su predstavnici Evropa nostre, koja je uvrstila Sinagogu među sedam najugroženijih objekata u Evropi, kao i predstavnici Svetskog memorijskog fonda i Instituta Evropske investicione banke. Njihov zadatak je da sa lokalnim akterima procene lokacije, i predlože razvoj održivih rešenja i plan revitalizacije.

> detaljnije...
> 09.10.2014 Saradnja Subotice i Banjaluke       

  Gradonačelnici Banjaluke i Subotice, Slobodan Gavranović i Jene Maglai, potpisali su juče, u Banjaluci, Pismo o namerama o saradnji dva grada. Radnom sastanku i svečanom potpisivanju Pisma o namerama o saradnji Banjaluke i Subotice prisustvovali su predsednik Skupštine grada Ilija Maravić, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede Nebojša Daraboš i Ivan Vojnić Tunić, sekretar Regionalne privredne komore Subotica, kao i saradnici gradonačelnika Banjaluke.

> detaljnije...
> 30.09.2014 Dodeljene nagrade „Turistički cvet“       

  - U okviru obeležavanja Svetskog dana turizma, u subotu, 27. septembra 2014. godine Turistička organizacija Srbije dodelila je najviše nacionalno priznanje u oblasti turizma – ’Turistički cvet’. Nagrada je dodeljena u četiri kategorije. U kategoriji ’Turistička organizacija’ priznanje je dodeljeno Turističkoj organizaciji grada Subotice, za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma u Srbiji – rekao je, na današnjoj konferenciji za novinare u Medija-centru u Gradskoj kući, Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam.

> detaljnije...