Fektessen be Szabadkán
10 + 1 oka van hogy Szabadkán fektessen be
http://www.adobe.com/go/getflashplayer

Notice: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'FROM `menu` WHERE `id` = '' LIMIT 1' at line 1 in /home/sinvest/public_html/library/MYSQL.php on line 149

Warning: Creating default object from empty value in /home/sinvest/public_html/library/FUNCTIONS.php on line 188
02.07.2015 Megnyílt az Ametek cég gyára
      

 A Belgrádi út 117-es szám alatt ma megnyílt az amerikai Ametek cég kismotorokat gyártó új üzeme. A gyárat hivatalosan Eric Chaussin, az Ametek Cégcsoport európai főigazgatója és Maglai Jenő, Szabadka polgármestere nyitotta meg. Az új gyárban jelenleg 27-en dolgoznak, a tervek szerint 2015 végére számuk eléri a százötvenet.  

Az Ametek új üzemegységében kis háztartási gépekhez gyártanak motorokat – mondta a sajtó képviselőinek Eric Chaussin, hozzátéve, hogy a tervek szerint évente mintegy másfél millió, az európai és a délkelet-ázsiai piacokra szánt kismotort gyártanak majd.

Szavai szerint ha ez a befektetés bizonyítja gazdasági indokoltságát és eleget tesz az elvárásoknak, az Ametek úgy tervezi, hogy a fejlesztés második ütemében, néhány éven belül a kisbajmoki Ipari Övezetben új gyárat épít, amely 700 dolgozót foglalkoztatna.

Maglai Jenő polgármester kiemelte, hogy az Ametek január végén ismertette terveit az önkormányzattal arról, hogy Szabadkán fektetne be. A polgármester reményei szerint az akkor bemutatott elképzelések meg is valósulnak az idén illetve az elkövetkező két évben, miáltal ez lesz a városban az utóbbi évtized egyik legjelentősebb beruházása.

- Amikor arról beszéltem, hogy Szabadkán az elkövetkező egy-másfél évben 2.000 új munkahely nyílik, akkor szem előtt tartottam többek között az Ametek terveit is. Örülök annak, hogy komoly előrehaladás történt, s hogy egy ilyen jelentős cég felismerte a városunkba történő befektetés jelentőségét, amivel bizonyosan hozzájárul maj közösségünk erősödéséhez és egész Szabadka gazdasági felemelkedéséhez – hangsúlyozta Maglai Jenő.

Az Ametek 2012 óta van jelen Szabadkán, mivel az amerikai cég tulajdonában levő német Dunkenmotoren vállalat az elsők között létesített üzemet a kisbajmoki Ipari Övezetben, amelyben külföldi piacokra szánt mikromotorokat gyártanak. Az Ametek Cégcsoport éves forgalma eléri a 4 milliárd dollárt és világszerte mintegy 40.000 embert foglalkoztat.