Fektessen be Szabadkán
10 + 1 oka van hogy Szabadkán fektessen be
http://www.adobe.com/go/getflashplayer

Notice: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'FROM `menu` WHERE `id` = '' LIMIT 1' at line 1 in /home/sinvest/public_html/library/MYSQL.php on line 149

Warning: Creating default object from empty value in /home/sinvest/public_html/library/FUNCTIONS.php on line 188
16.07.2015 Megkezdődött az első szabadkai retail park építése
      

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Thomas Villadsen, az MPC Properties cég képviselője ma elhelyezték a SHOPPI Retail Park alapkövét. Ez a korszerű létesítmény eleget tesz minden építészeti és építésügyi követelménynek. Az egyik legforgalmasabb városi útvonal, a Szegedi út mellett épül fel, Szabadkától alig 2,5 kilométerre. A beruházás teljes értéke 10 millió eurót tesz ki, a működő létesítmény pedig 250 új munkahelyet biztosít. A tervek szerint a munkálatokat az év végéig befejezik, a Retail Park (kiskereskedelmi központ) várhatóan 2016. március 17-én kezdi meg a munkát.
Rendkívül sokrétű kínálatának (neves divatmárkák, lakberendező cégek, a legkorszerűbb műszaki berendezések, technológiák) valamint szórakoztató tartalmainak köszönhetően igazi családi találkahellyé válik. A SHOPPI Retail Park 10.000 négyzetméteren több mint 20 nemzetközi és hazai márka számára biztosít helyet, mint amilyen a H&M, a New Yorker, a Tom Tailor, a Deichmann és mások. Minden üzlet bejárata a központi parkolóra nyílik, amely 300 jármű befogadására alkalmas.

Maglai Jenő polgármester elégedettségének adott hangot. amiért a belgrádi MPC Properties felismerte annak jelentőségét, hogy az első korszerű retail parkot Szabadkán építse fel, ami nem csak a város, hanem az egész térség számára jelentős, hiszen 250 új munkahelyet teremt a 10 millió euró értékű beruházás.

- A szabadkaiaknak többé nem kell a szegedi Árkádban, vagy Belgrádban, Újvidéken vásárolniuk, mivel a neves márkanevekkel fémjelzett termékeket városukban is beszerezhetik. Véleményem szerint ennek a kereskedelmi központnak a megnyitása egy lépés afelé, hogy a szabadkai kereskedelmet törvényes keretek közé tereljük, mivel városunkba nagy mennyiségű közszükségleti cikk érkezik feketén, anélkül, hogy kifizetnék értük a vámot és az áfát – mondta Maglai Jenő.

Bejelentette, hogy a következő fázisban ugyanezen a helyen várható a Lidl Áruház megépítése, majd hozzátette, hogy az MPC Properies ezen a telephelyen a kapacitások bővítését is tervezi, amiben számíthat az önkormányzat segítőkészségére.

Thomas Villadsen szerint a retail park egyfajta válasz a kifinomult vásárlói igényekre s hogy pótolni fogja a térségben eddig tapasztalt hiányos kínálatot.

- Terveink szerint ez a létesítmény lesz a bevásárló utak és társadalmi történések központja, mivel a szabadkaiak és Észak Bácska többi polgára is a SHOPPI Retail Parkban megvásárolhatja kedvelt árumárkáit. Ki szeretném emelni, hogy döntésünk meghozatalában, miszerint Szabadkán építjük meg a Retail Parkot, az egyik döntő tényező az önkormányzattal kialakított kitűnő együttműködés volt. Képviselőinek ezúttal is szeretnék köszönetet mondani - nyilatkozta Thomas Villadsen.
A kivitelező a szabadkai SMB gradnja. A SHOPPI Retail Park egy újabb jelentős beruházás az MPC Properties portfóliójában az ušćei Shopping Központ, az IMMO outlet központ és más iroda- illetve lakóépület mellett, amelyek eleget tesznek a világban tapasztalható legkorszerűbb követelményeknek.