Fektessen be Szabadkán
10 + 1 oka van hogy Szabadkán fektessen be
http://www.adobe.com/go/getflashplayer

Notice: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'FROM `menu` WHERE `id` = '' LIMIT 1' at line 1 in /home/sinvest/public_html/library/MYSQL.php on line 149

Warning: Creating default object from empty value in /home/sinvest/public_html/library/FUNCTIONS.php on line 188
08.07.2015 A Continental új gyárat nyit Szabadkán
      

Željko Sertić, a szerb Kormány gazdasági minisztere, Živko Topalović, a Continental cég szerbiai vezérigazgatója és Maglai Jenő, Szabadka polgármestere ma a Kormány épületében szándéknyilatkozatot írtak alá, amely 500 új munkahely megnyitását és 17 millió euró értékű beruházást tesz lehetővé. A szándéknyilatkozat aláírásánál jelen volt Aleksandar Vučić szerb kormányfő és Markus Murk, a Continental Csoport alelnöke.
Sertić elmondta, hogy a szándéknyilatkozat aláírása az autóipar számára különböző elemeket gyártó német céggel a szerb Kormány által végrehajtott reformok illetve a szabadkai önkormányzat erőfeszítéseinek a támogatását jelzi.

A Continental cég 2011 februárjában települt Szerbiába illetve Szabadkára, az első szándéknyilatkozat aláírásával és mintegy 11 millió eurós beruházással 650 munkahelyet nyitott.

A beruházásról szóló szerződést az elkövetkező 30 napban írják alá, szeptemberben pedig megkezdik a gyár építését, amelyet a jövő év második felében terveznek megnyitni.

Az állam ezt a beruházást 2016-tól kezdődően az elkövetkező 3 évben 3 millió euróval támogatja, Szabadka Város pedig a Continental gyáregységének az építéséhez 2,5 hektáros területet biztosít. A teljes, 500 fős kapacitás elérésére a cég 3 évet kapott, az ezt követő 5 évben pedig a Continental köteles lesz legalább 1.150 munkást alkalmazni – mondta a gazdasági miniszter.

Markus Murk elmondta, hogy a Continental tevékenységének szerbiai kiterjesztése azt bizonyítja, hogy a cég elégedett a szerbiai gazdasági környezettel, a kormány és az önkormányzat nyújtotta támogatással.

Jelezte, hogy a cég kész újabb szerbiai beruházásokra, amihez jól képzett szakemberekre van szüksége, akiknek a képzésébe hajlandó ugyancsak beruházni.
Maglai Jenő polgármester megállapította, hogy a német Continental szemmel láthatóan elégedett a szabadkai eredményekkel, a munkafeltételekkel és az önkormányzatnak a külföldi befektető iránti viszonyulásával, majd hangsúlyozta, hogy a Continental a kisbajmoki Ipari Övezetbe történő új beruházása és termelésének a kibővítése elismerés Szabadkának, amely ugyanakkor a munkanélküliség csökkentését és Szabadka Város költségvetési bevételeinek a növelését is szolgálja.

- Hiszem, hogy tiszteletben tartják a beruházás megvalósításának az ütemezését, amely nagyon fontos mind az ország, mind pedig Szabadka Város számára. A múlt héten megnyitottuk az Ametek gyárát. július végéig pedig lehelyezzük még egy jelentős beruházás alapkövét. Úgy vélem, hogy kevés szerbiai önkormányzat dicsekedhet ilyen léptékű beruházással. Ez kedvező jel Szabadka és a térség számára egyaránt. Remélem, hogy ez nem csak a város, hanem a környező települések dinamikus fejlődését vetíti elénk – mondta Maglai Jenő.