Investirajte u Subotici
Közvállalatok és közművállalatok
http://www.adobe.com/go/getflashplayer

Notice: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'FROM `menu` WHERE `id` = '106' LIMIT 1' at line 1 in /home/sinvest/public_html/library/MYSQL.php on line 149

Warning: Creating default object from empty value in /home/sinvest/public_html/library/FUNCTIONS.php on line 188

Szabadka... a közművállalatok erős és szervezett szektorával rendelkező város


12 különböző közművállalat működik Szabadkán, feladatuk a város szempontjából jelentős kommunális infrastruktúra karbantartása és fejlesztése. Tevékenységi körük a következő: vízművek, víztisztítók, a szilárd hulladék feldolgozása, szanálása, a gázhálózat kiépítése és karbantartása, közvilágítás, útépítés és karbantartás, a parkok, a zöld övezetek karbantartása, a játszóterek kiépítése, karbantartása, a parkolók megszervezése és karbantartása, a piacok és sportlétesítmények karbantartása, valamint a városrendezés és városfejlesztés.

A köztársasági és a községi előírások értelmében minden személynek és vállalkozónak kötelessége, hogy biztosítsa a természeti kincsek és a természeti környezet racionális felhasználását. A természetes környezet védelméről külön intézmények gondoskodnak köztársasági és községi szinten egyaránt. 

A község a közművesítési közvállalatok segítségével az elmúlt öt évben jelentős értékű beruházásokat kezdeményezett az energetika és a kommunális infrastruktúra területén, főként pedig:
 

  • Új szennyvízfeldolgozó üzem kiépítése az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal és az Európai Újjáépítési Ügynökséggel együttműködve (EBRD, EAR)
  • A távfűtés hálózatának felújítása és bővítése az Európai Újjáépítési Ügynökséggel  együttműködve     (EAR)
  • A gázhálózat kiépítése, bővítése
  • Az úthálózat felújítása
  • Az informatikai és a térinformatikai rendszer kiépítése a községi adminisztráció szükségleteinek ellátására
  • Turisztikai-tájékoztató központ kiépítése és a palicsi idegenforgalmi  objektumok felújítása