Investirajte u Subotici
10+1 razloga za investiranje
http://www.adobe.com/go/getflashplayer

Warning: Creating default object from empty value in /home/sinvest/public_html/library/FUNCTIONS.php on line 188
23.06.2015Javno-privatno partnerstvo u finansiranju kapitalnih infrastrukturnih projekata      

  Gradonačelnik Subotice Jene Maglai sa saradnicima, predstavnici Industrije mesa „Matijević“ i Mesne zajednice „Bajmok“ obišli su danas rekonstruisani deo atarskog puta u ulici Rade Končara, u Bajmoku, čija je izgradnja finansirana na osnovu Ugovora o donaciji zaključenog između Preduzeća za poljoprivrednu proizvodnju „Ravnica“ AD Bajmok, koje je u vlasništvu kompanije „Matijević“, i grada Subotice. 

> detaljnije...
05.06.2015Potpisan Protokol o saradnji između Subotice i Banja Luke      

  Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i gradonačelnik Banja Luke Slobodan Gavranović potpisali su danas Protokol o saradnji između grada Subotice i grada Banjaluke. Protokol definiše uspostavljanje i razvijanje saradnje u oblasti privrede, turizma, nauke, prosvete, oblasti socijalne zaštite, kulture, umetnosti, sporta, kao i drugih sfera od zajedničkog interesa. 

> detaljnije...
04.06.2015Otvoren 9. Međunarodni i regionalni sajam „SuSajam 2015”      

 U Hali sportova otvoren je 9. Međunarodni i regionalni sajam „SuSajam 2015” na kome će se do subote, 6. juna, na oko 1.600 kvadratnih metara izložbenog prostora, na ukupno 48 štandova, predstaviti oko 200 izlagača iz sedam zemalja: Mađarske, Hvatske, Češke, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Crne Gore i Srbije. Partner ovogodišnjeg „SuSajma” je Privredna komora Republike Srpske.
Tokom zvaničnog otvaranja „SuSajma” prisutnima su se obratili ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, Petar Đokić, predsednik Privredne komore Republike Srpske mr Borko Đurić i gradonačelnik Subotice Jene Maglai.

> detaljnije...
17.05.2015Investiranje u proizvodnju staklene mreže      

  Ministar privrede Željko Sertić i direktor „Masterplasta YU” Tivadar Bunford potpisali su danas u Subotici ugovor o dodeli sredstava za realizaciju investicionog projekta izgradnje nove fabrike za proizvodnju staklene mreže. Vlada Srbije će sa dva miliona evra podstaći izgradnju novog proizvodnog pogona u kome će posao dobiti 205 radnika. Ministar Sertić je, obraćajući se novinarima nakon potpisivanja ugovora, rekao da je „Masterplast YU” dobio finansijsku pomoć u ukupnom iznosu od dva miliona evra koju će ovo preduzeće dobijati u naredne tri godine, u tri tranše, u zavisnosti od toga kako se investicija odvija.

> detaljnije...
12.05.2015Na „SuSajmu 2015” više od 230 izlagača iz sedam zemalja      

  Na 9. Međunarodnom i regionalnom sajmu „SuSajam 2015”, koji će se od 4. do 6. juna održati u subotičkoj Hali sportova na oko 1.600 kvadratnih metara unutrašnjeg i oko 200 kvadratnih metara spoljašnjeg izložbenog prostora, predstaviće se više od 230 izlagača iz sedam zemalja: Crne Gore, Mađarske, Hvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Češke i i Srbije. Partner ovogodišnjeg sajma je Privredna komora Republike Srpske. Pomoćnik gradonačelnika za oblast male privrede Ljuben Hristov je, na konferenciji za novinare, rekao da je tema ovogodišnjeg sajma energetska efikasnost i da Sajam nije usko specijalizovan niti okrenut nekoj određenoj oblasti, već da je opšte orijentacije i da će obuhvatiti različite oblasti interesantne izlagačima i posetiocima.

> detaljnije...