Investirajte u Subotici
10+1 razloga za investiranje
http://www.adobe.com/go/getflashplayer

Warning: Creating default object from empty value in /home/sinvest/public_html/library/FUNCTIONS.php on line 188
17.04.2014Anketiranje privrednih subjekata      

 Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj (KLER), kao deo lokalne administracije, predstavlja instrument za stvaranje okruženja koje pogoduje privređivanju, otvaranju novih radnih mesta i privlačenju investicija.
KLER organizuje i ostvaruje saradnju sa domaćim i međunarodnim organizacijama, nadležnim državnim, pokrajinskim i opštinskim organima, institucijama, agencijama, investitorima, preduzetnicima i javnim preduzećima iz oblasti lokalnog ekonomskog razvoja.
Jedan od ključnih ciljeva LER-a je poboljšanje uslova poslovanja!

> detaljnije...
17.03.2014Otvorena izložba o secesiji u okviru projekta DIAMOND      

 Savetnica gradonačelnika zadužena za kulturu Valerija Agošton Pribila danas je, u salonu Moderne galerije „Likovni susret”, otvorila izložbu o secesiji u okviru projekta „Dragulji na prekretnici vekova – putovanje kroz čudesan svet secesije” (DIAMOND), koji se realizuje u okviru IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija. Na izložbi su postavljene fotografije Željka Vukelića koje prikazuju građevine izgrađene u stilu secesije u Subotici, Segedinu i Senti.

> detaljnije...
04.03.2014Simens za godinu dana duplirao broj zaposlenih u Subotici      

 Kompanija Simens je u fabrici za vetrogeneratore u Subotici od februara prošle godine do danas duplirala broj zaposlenih na 992 radnika, čime se nastavlja pozitivan trend uvećanja obima poslovanja i broja zaposlenih.Kako se navodi u saopštenju kompanije, u februaru 2013. godine fabrika je upošljavala 453 radnika. Generalni direktor kompanije Simens d.o.o. Beograd, Tihomir Rajlić, kazao je da je potražnja na svetskom tržištu rezultirala uvećanjem broja porudžbina generatora koji se proizvode u fabrici u Subotici, što je dovelo i do novih zapošljavanja.

> detaljnije...
03.03.2014Pomoć mladima u izboru profesije      

 U okviru projekta „Profesionalna orijentacija u Srbiji”, Kancelarija za mlade grada Subotice i Tim za profesionalnu orijentaciju u Subotici danas su, u amfiteatru Nove opštine, organizovali sastanak povodom uspostavljanja funkcionalne mreže na nivou grada Subotice svih relevantnih aktera vezanih za profesionalnu orijentaciju i karijerno savetovanje i vođenje

> detaljnije...
29.01.2014Proširenje Slobodne zone za kompaniju „Svarovski”      

  Na osnovu rešenja Ministarstva finansija, za potrebe proširenja Slobodne zone Subotica formirana je komisija u čijem sastavu je, pored predstavnika pet ministarstava Republike Srbije, bio i predstavnik lokalne samouprave grada Subotice, pomoćnik gradonačelnika za oblast male privrede Ljuben Hristov.

> detaljnije...